sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Drama celor care au CV-ul gol, dar cu mari aşteptări privind cariera


Drama celor care au CV-ul gol, dar cu mari aşteptări privind cariera 
Tinerii care îşi caută job: fără experienţă, dar cu pretenţii - aceasta este cauza pentru care mulţi dintre absolvenţii care îşi caută o slujbă nu reuşesc să se angajeze

Majoritatea tinerilor care aplică CV-uri în vederea medierii au pretenţii foarte mari corelate cu experienţa în muncă şi cu studiile pe care le au în momentul respectiv, aceasta fiind una dintre cauzele majore pentru care nu există reuşită în medierea unora dintre aceştia, a declarat Andrei Miloşi, HR Recruiter la Solid Consult Time.
„Majoritatea tinerilor care aplică CV-uri în vederea medierii au pretenţii foarte, foarte mari corelate cu experienţa în muncă şi cu studiile pe care le au în acel moment. Prin urmare, cred că şi o conştientizare a candidaţilor în general, indiferent de domeniul din care vin aceştia şi de segmentul de vârstă, le-ar fi de folos, pentru că nu poţi obţine un post de conducere neavând experienţă, fie el chiar şi voluntariat. Trebuie să îmbrăţişezi ideea companiei respective, viziunea şi ceea ce se întâmplă exact în cadrul acesteia. Astea sunt şi problemele majore pentru care nu reuşim să mediem unele persoane indiferent de segmentul de vârstă”, a spus Andrei Miloşi.
Când te mai poţi „reprofila”
În ceea ce priveşte reconversia profesională, la care se poate apela la un moment dat, acesta sfătuieşte persoanele care doresc să-şi schimbe profesia să apeleze la un specialist, la o consiliere profesională, caz în care pot fi făcute nişte teste care au ca scop orientarea acelei persoane în alegerea noii cariere.
„Pentru o persoană de peste 35 de ani, care doreşte să îşi schimbe profesia, reconversia profesională trebuie aleasă de fiecare în funcţie de latura de care el simte că se apropie foarte bine. Un economist, de exemplu, poate să devină un om de resurse umane. Am avut şi astfel de colegi care au terminat ASE-ul şi au trecut la resurse umane, făcând acele cursuri de formare profesională. Bineînţeles, la început, ca în orice domeniu nou în care intri, eşti luat de jos - de la junior -, pe urmă, treptat, se avansează în carieră. Depinde de fiecare candidat ce îşi doreşte cu adevărat, unde se simte bine şi în ce zonă doreşte să facă această reconversie, pentru că este posibil să greşească şi a doua opţiune. Cel mai sigur ar fi apelarea la un specialist, la o consiliere profesională, se fac nişte teste, care bineînţeles sunt atestate, şi acele teste îl ajută să decidă în sensul în care doreşte să se orienteze în carieră”, a explicat Miloşi. (D.Mihalcea)

Sursa: http://www.evenimentul.ro/articol/tinerii-care-isi-cauta-job-fara-experienta-dar-cu-pretentii.html

Niciun comentariu: